Menu    Ap. Klara > Activities > Slovenian 

Aktivnosti


English   Italian   German   Slovenian   Croatian


Kopanje in sončenje:
Zaliv Skrivena Luka je kot nalašč za brezbrižno ležanje ob morju in seveda plavanje v kristalno čistem ter prosojnim morjem, kjer v zasebnosti lahko uživate tekom celega dne. Sončite se lahko tudi na terasi saj so le te obrnjene v smeri juga in vam sonca ne bo manjkalo.


Exploring the sae

Jadranje na deski - Surfanje:
V zalivu Skrivena Luka je morje običajno zelo mirno v jutranjih urah. Popoldan pa začne pihati lahen Maestral, ki bo vsekakor razveselil surfanja željne dopustnike. Zaliv je ravno prav velik in tako pogoden za začetnike kakor tudi izkušene surfarje.

Sprehodi in športni tek - Jogging:
Okoli zaliva Skrivena Luka se razteza čez štiri kilometre dolga cesta, ki kar kliče po jutranjih in večernih sprehodih v neokrnjeni naravi z čistim zrakom ter z čudovitim razgledom na celoten zaliv.

Kolesarjenje:
Zaradi zelo redkega prometa so vse ceste na otoku Lastovo primerne za kolesarjenje. Kolo ali Scooter si lahko isposodite pri mnogoterih izposojevalcih na otoku. Mesteca na otoku Lastovo so povezana z asfaltiranimi cestami. Iz pristanišča Ubli do mesta Lastovo je deset kilometrov do Pasadura pa tri kilometre. Iz Lastova do zaliva Skrivena Luka je sedem kilometrov, do Zaklopatice tri do Prgovega polja pa štiri kilometre.

Restavracije:
Na otoku je precej restavracij. Zelo priporočamo restavracijo Porto Rosso v Skriveni Luki, ter "Bačvara" v Lastovu, ke su poznane po izvrstni hrani, ribjih dobrotah in po odličnem domačem vinu.

Zabava za mlade:
Mladi lahko med druim obiščejo diskoteko v Pasaduru ali café-bar v Sv. Mihovilu.

Ostale aktivnosti:
Če vam predajanje soncu in morju ne zadostuje in imate nekaj raziskovalnega duha se lahko prijavite na več organiziranih izletov na katerih boste spoznali lepote otoka Lastovo in prav tako okoliških otočkov (Saplun, Palagruža). Možnost najema manjsega colna je tudi ena od poti, da si lahko popestrite dan. Prav tako lahko obiščete potapljaški center na Pasaduru kjer boste z vodenim potapljanjem spoznali morske globine okoli otoka Lastovo.
Za domače kulinarične užitke si lahko privoščite sveže ribe katere boste lahko kupili kar pri domačih ribičih. Prav tako lahko kupite domače oljčno olje, vino in žganje. Tekom celega poletja se na otoku Lastovo organizirajo kulturne prireditve z folklornim programom kot je na primer Pokladarsko kolo in seveda tudi drugi glazbeni večeri.Menu:
 
Home pageHome page
 
Lastovo islandLastovo island
 
Apartments KlaraApartments Klara
 
Skrivena Luka baySkrivena Luka bay
 
Lastovo villageLastovo village
 
Poklad of LastovoPoklad of Lastovo
 
How to reach LastovoHow to reach Lastovo
 
Back to desktop versionBack to desktop version

© 2017 www.lastovo.net