Razne aktivnosti

English   Italian   German   Slovenian   CroatianKopanje in sončenje
Zaliv Skrivena Luka je kot nalašč za brezbrižno ležanje ob morju in seveda plavanje v kristalno čistem ter prosojnim morjem, kjer v zasebnosti lahko uživate tekom celega dne. Sončite se lahko tudi na terasi saj so le te obrnjene v smeri juga in vam sonca ne bo manjkalo.

Jadranje na deski - Surfanje
V zalivu Skrivena Luka je morje običajno zelo mirno v jutranjih urah. Popoldan pa začne pihati lahen Maestral, ki bo vsekakor razveselil surfanja željne dopustnike. Zaliv je ravno prav velik in tako pogoden za začetnike kakor tudi izkušene surfarje.

Sprehodi in športni tek - Jogging
Okoli zaliva Skrivena Luka se razteza čez štiri kilometre dolga cesta, ki kar kliče po jutranjih in večernih sprehodih v neokrnjeni naravi z čistim zrakom ter z čudovitim razgledom na celoten zaliv.

Kolesarjenje
Zaradi zelo redkega prometa so vse ceste na otoku Lastovo primerne za kolesarjenje. Kolo ali Scooter si lahko isposodite pri mnogoterih izposojevalcih na otoku. Mesteca na otoku Lastovo so povezana z asfaltiranimi cestami. Iz pristanišča Ubli do mesta Lastovo je deset kilometrov do Pasadura pa tri kilometre. Iz Lastova do zaliva Skrivena Luka je sedem kilometrov, do Zaklopatice tri do Prgovega polja pa štiri kilometre.

Restavracije
Na otoku je precej restavracij. Zelo priporočamo restavracijo Porto Rosso v Skriveni Luki, ter "Bačvara" v Lastovu, ke su poznane po izvrstni hrani, ribjih dobrotah in po odličnem domačem vinu.

Ribolov
Na razpolago so tudi ribiški izleti z lastnikovim čolnom.

Ostale aktivnosti
Če vam predajanje soncu in morju ne zadostuje in imate nekaj raziskovalnega duha se lahko prijavite na več organiziranih izletov na katerih boste spoznali lepote otoka Lastovo in prav tako okoliških otočkov (Saplun, Palagruža). Možnost najema manjsega colna ali kanua je tudi ena od poti, da si lahko popestrite dan.
Prav tako lahko obiščete potapljaški center (Zaklopatica, Pasadur) kjer boste z vodenim potapljanjem spoznali morske globine okoli otoka Lastovo.
Za domače kulinarične užitke si lahko privoščite sveže ribe katere boste lahko kupili kar pri domačih ribičih. Prav tako lahko kupite domače oljčno olje, vino in žganje.
Tekom celega poletja se na otoku Lastovo organizirajo kulturne prireditve z folklornim programom kot je na primer Pokladarsko kolo in seveda tudi drugi glazbeni večeri.
 
V vsakem primeru se lahko obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali pri iskanju različnih uslug katere so dostopne na otoku.


Apartments Klara Facebook Page

Apartments Klara  Activities  Pricing  Contact Us


Design & development by VF design
© 2000-2017 www.lastovo.net ® All rights reserved